Driftsbidrag till Ny Curlinghall

VCC söker driftsbidrag för en ny curlinghall
 

Styrelsen lämnade i slutet av januari 2018 in en ansökan till Kultur- och fritidsnämnden i Växjö om driftsbidrag för en ny curlinghall i Arenastaden. Hallbygget kommer att utföras och bekostas av LTB Förvaltning, som ägs av vår tidigare mångårige medlem Lennart Burde. Hans målsättning är att en ny hall ska stå klar i september 2019.

Växjö CC ska sedan hyra hallen och bedriva verksamhet enligt ungefär samma upplägg som i den gamla curlinghallen, vilket innebär nyrekrytering, utbildning, klubbseriespel, divisionsspel och uthyrningar. Samarbeten med andra idrotter i grannskapet ingår också i planerna.

För att verksamheten ska gå ihop ekonomiskt kommer det både att krävas en satsning på att få in nya medlemmar och att utveckla uthyrningarna. Dessutom behövs ett kommunalt driftsbidrag.

Eftersom LTB Förvaltning står för hela projekt- och byggkostnaden behöver VCC inte ansöka om lån eller lånegarantier hos Växjö kommun eller någon annan instans. Det gör att kommunen inte belastas med något ekonomiskt risktagande över huvud taget, vilket vi ser som positivt både för oss och för kommunen.

Tills vidare fortsätter vi med våra tränings- och spelpass i Lakers träningshall på söndagar mellan 18:30 och 20:30. Ett bra tillfälle att hålla igång med curlingen. Isen börjar vi jobba med redan före klockan 18 – för dig som vill ha ett gratis gympass.

Ett svar till “Driftsbidrag till Ny Curlinghall

  1. Carl-Inge Utterheim

    Helt enkelt underbart. Hjälper gärna till i framtiden. Har Ismakarkurs, instruktörsutbildning, teknikutbildad och hållit i curlingskolor. Flyttar ned till Lindshammar (gård i närheten) kommande vinter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s